Massages

Naast Shiatsu massages, geef ik ook ontspannings- en hot stone massages. Op deze pagina vindt u informatie over deze drie soorten massages.

Shiatsu Massage

Door middel van drukpunten massage op meridianen en acupunctuurpunten, wordt de behandeling gegeven op een futon. De behandeling kan over een dunne laag, makkelijk zittende kleding gegeven worden.

Voorafgaand aan de behandeling wordt een amanese, een vraaggesprek, afgenomen om het doel van de behandeling vast te stellen. Vervolgens worden de Hara zones gevoeld. De Hara is letterlijk vertaald 'de buik'. Het verwijst naar het gebied tussen het borstbeen en het schaambeen. De Hara vormt het centrum van onze energie en zorgt voor rust en stabiliteit. De volgende stap is het diagnosticeren van de pols. In de pols zitten aan de weerszijde drie posities die corresponderen met de meridiaan. Ik voel op deze posities hoe het gesteld is met de meridianen. De pols vertelt iets over de Qi, de energie, in het lichaam. Vervolgens wordt de tong bekeken. De vorm, kleur en aanslag op de tong vertellen veel over de Qi.

Aan de hand van dit vooronderzoek bepaal ik welke Shiatsu behandeling uitgevoerd gaat worden.

Een verwijzing van een arts is niet nodig. Echter dienen langdurige en/of heftige klachten altijd eerst bij de huisarts gemeld te worden.


Hot Stone Massage

Bij de hot stone massage worden warme lavastenen in een bepaalde volgorde op de huid gelegd waardoor de warmte diep naar binnen dringt. Vervolgens worden de stenen weggehaald en wordt met de warmte die de stenen geven een massage gegeven. De massage is weldadig en ontspannend.

De hot stone massage wordt niet gegeven tijdens hete dagen, daarom heeft het de voorkeur om deze tijdens de winter te ondergaan. Ook bij griep gevoelens, ontstekingen of bepaalde andere gezondheidsklachten is een hot stone massage niet altijd aan te raden.

Wilt u graag een hot stone massage plannen? Neem alstublieft contact op.